На Харківщині ексгумували тіло чоловіка, якого розстріляли окупанти

Чоловікові було 54 роки.

Загарбники відкрили вогонь по автівці з людьми.

20 червня прокурор і слідчий ексгумували тіло 54-річного жителя Балаклії, якого розстріляли російські окупанти. Слідство встановило, що 26 лютого 2022 року чоловік проїжджав на своїй автівці дорогою між селом Яковенкове та містом Балаклія. Машину обстріляли зі стрілецької зброї загарбники, які сиділи у лісопосадці.

«Російські військові відкрили вогонь по цивільному транспорту, розуміючи, що за кермом цивільна особа. Куля потрапила чоловіку у голову: він загинув на місці. Згодом тіло чоловіка знайшов його син, який поховав батька на місцевому кладовищі у Балаклії», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 14 червня у селі Питомник Дергачівської громади (Харківський район) ексгумували тіло 64-річного чоловіка. Місцевий житель отримав смертельні поранення 29 квітня 2022 року під час обстрілу з боку російських окупантів.

Джерело

Новости Харькова