На Донбасі загинули двоє захисників із Харківської області

Україну захищали бійці з Богодухівської та Люботинської громад.

Володимир Чаплига загинув у віці 36 років, Андрію Блізнякову було 54 роки.

15 квітня неподалік села Золотарівка у Сєвєродонецькому районі Луганської області загинув військовий із Богодухівської громади Харківщини Володимир Чаплига. Він отримав смертельне поранення, коли допомагав евакуювати побратимів. Про це повідомили у Богодухівській міській раді.

«У складі штурмової бригади 15 квітня він прийняв важкий бій, після якого залишилося багато поранених. Володимир, один із небагатьох, зголосився допомогти їх винести з поля бою, і саме під час евакуації побратимів з ворожого дрону був завданий удар. Від отриманих чисельних поранень наш земляк помер на полі бою», — розповіли у Богодухівській міськраді.

Попрощалися із Володимиром Чаплигою у суботу 22 квітня. Військовому було 36 років. У нього залишилася дружина, двоє дітей, батьки та брат. Захисника згадують як мужню, сміливу та вірну людину.

Володимир Чаплига. Фото: Богодухівська міськрада

Ще один захисник, Андрій Блізняков, був родом із Люботинської громади. Андрій Блізняков народився 11 червня 1968 року. Служив командиром 2-го гранатометного відділення взводу вогневої підтримки військової частини. Загинув 17 квітня біля міста Бахмут у Донецькій області під обстрілу з боку російських окупантів. Прощання із військовим відбудеться сьогодні, 24 квітня, об 11:00 у Люботині. Поховають бійця на Алеї Слави у Харкові.

«Андрій був щирим і принциповим, любив своє місто, свою родину, рідну землю. І ще так багато життєвих планів було в нього попереду, та всі їх одним розчерком перекреслила жорстока війна», — зазначили у виконавчому комітеті Люботинської міської ради.

Андрій Блізняков. Фото: Виконком Люботинської міськради

Як писав KharkovNEWS.info, у бою біля міста Кремінна у Сєверодонецькому районі на Луганщині загинув випускник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Михайло Алєксєєнко. Йому було 29 років.

Джерело

Новости Харькова