«Ми будемо більш захищеними»: як на Харківщині формують мобільні групи мисливців за «шахедами»

Групи створюють на базі кількох підрозділів.

У Харківській області на базі кількох військових підрозділів продовжують створювати мобільні групи для збиття шахедів. Під час приїзду до Харкова Володимир Зеленський поставив задачу сформувати кілька десятків таких груп.

За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, формування мобільних груп продовжується, паралельно йде навчання «мисливців». Коштами на забезпечення груп допомагають благодійники, йде фінансування з громад та обласного бюджету. Скільки грошей уже витрачено, обіцяють назвати згодом.

«Створюється окремий військовий підрозділ, який буде опікуватися цими мобільними групами. У нас уже багато мобільних груп. Наше завдання — щоб було якомога більше мобільних груп. На жаль, ворог щодня випробовує нашу протиповітряну оборону. Працюємо над цим, зокрема, і за кошти органів місцевого самоврядування і обласного бюджету. Це пікапи, приціли, прожектори, ліхтарі, лазерні указки, планшети. Ми працюємо над навчанням, над розробкою тренажерів для таких навчань разом із IT-кластером», — повідомив під час пресконференції Олег Синєгубов.

Мобільні групи створюють на базах різних підрозділів, зокрема і Нацгвардії.

Але головною проблемою залишаються модифіковані ракети С-300, адже вони долітають до Харкова за 30-40 секунд, тоді як для розгортання окремих засобів ППО потрібно не менше 30 секунд.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська ОВА та ПвК «Схід» формують мобільні групи для збиття ворожих дронів-камікадзе. За нашою інформацією, в області мають створити кілька десятків мобільних груп, понад половина з них уже почала працювати. Мобільні групи матимуть у своєму розпорядженні транспорт та відповідне оснащення, щоб оперативно реагувати на переміщення ворожих цілей і підсилювати роботу сил ППО.

Джерело

Новости Харькова