Мешканець Харківської області працював у лісгоспі окупантів

Чоловіка затримали.

Чоловік добровільно погодився працювати у лісгоспі окупантів.

19 січня у Куп’янському районі затримали старшого майстра лісу Борівського лісництва Куп’янського лісового господарства, який під час окупації працював на окупантів. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, коли селище Борова перебувало в окупації, загарбники запропонували старшому майстру посаду в окупаційному лісгоспі так званої «ВГА Купянского района Харьковской области». Той погодився й працював на посаді до деокупації.

Після звільнення селища старший майстер переховувався. Однак його місцеперебування встановили, чоловіка затримали.

Слідчі оголосили старшому майстру підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, восени підозру за фактом державної зради оголосили помічнику лісничого ДП «Ізюмське лісове господарство». Чоловік перейшов на бік ворога під час окупації міста Балаклія. 

Джерело

Новости Харькова