Мешканець Харківщини крав продукти для окупантів

Під час тимчасової окупації Вовчанська чоловік співпрацював із загарбниками.

Колаборанту загрожує до 12 років тюрми.

До Київського районного суду Харкова направили обвинувальний акт стосовно 38-річного чоловіка, який допомагав російським окупантам.

Як установило слідство, чоловік за власним бажанням почав спілкуватися з окупантами, які перебували у Вовчанській громаді. Він приїздив на склади, крав звідти продукти й паливно-мастильні матеріали. Після чого передавав їх загарбникам. Крім того, колаборант допомагав росіянам пересуватися.

«На цьому посібник окупантів не зупинився. Він особисто супроводжував російських військових, аби показати їм приховані автошляхи на території громади», — розповіли в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківському блогеру-втікачу оголосили підозру

Обвинувальний акт щодо чоловіка сформували за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Зараз обвинувачений знаходиться під вартою. Санкція статті, за якою чоловік обвинувачується, передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть мешканця Харківщини, який працював під час окупації завідувачем сектору державного підприємства «Куп’янське лісове господарство» та допомагав окупантам облаштовувати бліндажі.

Джерело

Новости Харькова