Мер міста на Харківщині просить пояснити, чому автівка за 1,7 мільйона гривень для міськради є преміальною

Павло Голодніков написав лист.

У жовтні у Змієві для чиновників збиралися придбати автомобіль Hyundai Tucson за 1 758 400 гривень.

Міський голова Змієва Павло Голодніков звернувся до Харківського антикорупційного центру із листом, в якому попросив роз’яснити, що той має на увазі, коли у своєму розслідуванні називає автівки, які купляє Зміївська міська рада, преміальними. Відповідний лист опублікував ХАЦ у своєму Facebook.

Лист датований 6 грудня, підписаний Павлом Голодніковим. У ньому сказано, що Зміївська міськрада звертається стосовно розповсюдження неправдивої інформації про своїх посадових осіб і депутатів.

«Зміївській міській раді не байдужа справедливість, тому, діючи в інтересах мешканців Зміївської територіальної громади, просимо надати роз’яснення, що мається на увазі під преміальними автівками, та надати докази, з яких походять висновки щодо преміальності авто», — зазначено у листі.

Також у зверненні просять надати докази твердження про те, що Зміївська міськрада щороку витрачає мільйони гривень непрозоро, укладаючи прямі договори, завищуючи ціни та приховуючи документацію.

Харківський антикорупційний центр пояснив, що автівка Hyundai Tucson 1.6 T-GDi AT Top Plus Teal 2023 року, яку вирішила придбати Зміївська міськрада за бюджетні кошти, має наступну преміальну комплектацію: систему контролю втоми водія, тризонний клімат-контроль, електрорегулювання сидіння водія, датчик дощу, шкіряну оббивку сидінь, вентиляцію передніх сидінь, акустику Krell та асистент стабілізації причепа.

Лист: ХАЦ

Нагадаємо, на початку жовтня на сесії депутати Зміївської міськради проголосували за купівлю чотирьох автівок, на які витратять 4,5 мільйони гривень із бюджету. Вони вирішили придбати один гібридний Hyundai Tucson та три Renault Duster. Планувалося, що автівками буде користуватися міська рада та старости.

Наприкінці жовтня комунальне підприємство «Зміїв-Сервіс» оголосило тендер про закупівлю автівки Hyundai Tucson за 1 758 400 гривень. 

Як писав KharkovNEWS.info, улітку 2023 року правоохоронці викрили схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення ремонту дитсадка у Змієві. Ремонт проводився за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У цій справі підозрюються міський голова Змієва Павло Голодніков, директор фірми та двоє його співробітників. 

Джерело

Новости Харькова