Майже 30 сімей із Харківщини купили житло за програмою «єВідновлення»

Найчастіше люди обирали квартири.

Сім’ї отримали компенсації за знищені через війну домівки.

27 родин придбали нове житло за державною програмою «єВідновлення» у Харківській області. Їм надали сертифікати на загальну суму 43 мільйони гривень. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Їх обміняли на нові помешкання — 23 квартири та 4 приватні будинки. На це спрямували 43 млн грн, із яких 41,6 млн грн — коштом держави», — розповів Синєгубов.

Усього на Харківщині сформували 746 сертифікатів за знищене майно на 1,06 мільярда гривень. Сертифікати отримають жителі 24 громад регіону.

За компенсацією для ремонту пошкоджених осель із початку дії програми «єВідновлення» звернулися 27 652 жителі Харківської області. Найбільше заяв надійшло від мешканців Ізюмщини, Харківського району та Київського району Харкова. Наразі компенсацію надали 14 000 заявників, сума сягнула 1,34 мільярда гривень. Ще 421 заявник отримає допомогу загальною сумою 41,7 мільйона гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці січня перша людина у Харківській області купила нерухомість за гроші, отримані у якості компенсації за зруйноване майно за державною програмою «єВідновлення». Їй виплатили майже 870 000 гривень. 

Джерело

Новости Харькова