Лісгоспу не дозволили вирубати дерева у заповіднику на Харківщині

Харківська облрада не підтримала рішення.

У лісгоспі планували санітарну вирубку дерев до кінця 2023 року.

14 лютого на сесії Харківської обласної ради не ухвалили рішення щодо надання Чугуєво-Бабчанському лісовому господарству дозволу на вирубку дерев. Питання підтримали лише сім депутатів. Про це повідомила депутатка Харківської облради Галина Куц.

«Дискусії були тривалі. Лісове господарство захотіло у заповідній зоні здійснювати вирубку. Розказують, що нібито просто дрова людям потрібні. А саме там тверді породи дубів ростуть», — пояснила Галина Куц.

У пояснювальній записці сказано, що до Харківської облради звернулося Чугуєво-Бабчанське лісове господарство та попросило надати дозвіл на санітарну вирубку хворих дерев на території ландшафтних заказників місцевого значення «Кочетоцька лісова дача», «Печенізька лісова дача» та «Малинівський».

Лісгосп хотів вирубати 17 912 кубометрів деревини, а деревину збиралися віддавати жителям області та військовим.

«Очікуваним результатом користування природними ресурсами є покращення санітарного стану лісових ділянок зазначених об’єктів природно-заповідного фонду за рахунок вибирання хворих дерев, пошкоджених шкідниками та хворобами лісу. Очікуваним соціально-економічним ефектом буде задоволення потреб мешканців громад та військових у паливних матеріалах», — пояснили у Чугуєво-Бабчанському лісгоспі.

Рубку хотіли проводити до 31 грудня 2023 року.

Як писав KharkovNEWS.info, у грудні 2022 року у Харкові вирішили провести санітарну вирубку 243 дерев на Журавлівці, біля торгово-розважального центру «Караван». Спиляні дерева обіцяли спрямувати на потреби харків’ян.

Джерело

Новости Харькова