Куп’янськ продовжують укріплювати

Після невеликої паузи окупанти поновили штурми.

Росіяни активно проводять атаки на Лимано-Куп’янському напрямку.

У Куп’янську продовжують будувати фортифікаційні споруди, які заважатимуть російським окупантам потрапити до міста у випадку прориву першої лінії оборони.

«Роботи по укріпленню фортифікацій не розпочалися, вони тривають постійно. Місто укріплюється. І ворогу розраховувати на якийсь там легкий прохід чи дохід до міста буде надзвичайно важко», — повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

За словами Фітьо, Лимано-Куп’янський напрямок залишається активним, учора там зафіксували 728 обстрілів. Росіяни роблять спроби наступати на усіх напрямках. Проте важливих успіхів не мають.

Минулої доби українська армія відбила 27 атак окупантів на Лимано-Куп’янському напрямку, шість із — саме на Куп’янському, ліквідувала окупантів та їхню техніку (зокрема, танки, десять бойових машин піхоти, два бронетранспортери). Окрім артилерійських обстрілів, росіяни здійснили чотири авіаудари та застосували 54 дрони-камікадзе по позиціях ЗСУ. Кількість застосування безпілотників збільшилася. На думку Фітьо, можливо, загарбники намагаються за їхньою допомогою шукати слабкі місця в українській протиповітряній обороні.

«Така кількість дронів-камікадзе є достатньо невластивою для цієї ділянки фронту. Раніше було застосування до 30 дронів. Бачимо, що все ж таки для підтримки своїх наступальних дій ці боєприпаси активно почали застосовувати росіяни, — сказав Фітьо. — На лінії фронту застосовують весь арсенал озброєння рашистами, які в них є. На превеликий жаль, кількість озброєння в них велика, і на даний час багато виробляється. Там застосовуються як дрони-камікадзе, дрони зі скидами, ланцети. Останні часи бачили, і Повітряні сили про це зазначали, що застосовують ті ж самі «шахеди» іранські по наших позиціях. Можливо, вони шукають якісь слабинки у нашій Протиповітряній обороні, можливо, у них якісь інші цілі. На превеликий жаль, цього виду боєприпасів у них достатньо, і вони можуть застосовувати по різних цілях, які вони вважають за потрібне».

Як писав KharkovNEWS.info, російські військові посилили обстріли населених пунктів Харківської області. Росіяни чекають покращення погодних умов, щоб поновити атаки.

Джерело

Новости Харькова