Критична інфраструктура Харкова та області заживлена

Вночі було відновлено електропостачання та заживлено 100% споживачів по місту та області.

Однак, через наслідки ракетних ударів 11 та 12 лютого будуть діяти спеціальні графіки аварійних відключень для 12 черг.

Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Як зазначив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, внаслідок масованої ракетної атаки 10 лютого у Харкові склалася складна ситуація із енергозабезпеченням.

«Масштаб пошкоджень значний: росіяни змогли пошкодити декілька теплових та гідроелектростанцій», — розповів Кудрицький.

Втім, за його словами, катастрофи на сталося. Водночас голова «Укренерго» визнав, що ситуація у Харкові дійсно складна.  

«Ми плануємо протягом вихідних відновити роботу деяких енергооб’єктів, які були пошкоджені сьогодні. Критична інфраструктура Харкова заживлена. Ми працюємо над тим, щоб у Харкові ситуація із відключеннями наближалася до тієї ситуації, яка є по країні. Але на це потрібен певний час», — пояснив очільник «Укренерго».

Як повідомили у КП «Харківські теплові мережі», станом на 18-00 10 лютого у Харкові через відсутність електрики у 116 будинках не було тепла.

Ще 165 будинків позбавлені опалення через дефекти, які виникли після обстрілів та раптової зупинки системи теплопостачання. Роботи на всіх об’єктах триватимуть до моменту включення. 

Нагадаємо, 10 лютого Україна, зокрема Харківщина, зазнала вже чотирнадцятої масованої ракетної атаки. За даними Генштабу, росіяни випустили 106 ракет, у тому числі по цивільній інфраструктурі. 61 крилату ракету знищено українськими захисниками. Крім того, російські окупанти завдали 59 авіа ударів, з них 28 БПЛА Shahed-136. Збито 22 дрони. 

По Харкову та області російські окупанти завдали щонайменше 12 ракетних ударів. Ракетами С-300 били по критичних та інфраструктурних об’єктах. Після обстрілів сталися пожежі, деякі райони Харкова залишилися без електропостачання, близько 300 будинків без тепла. О 10 годині росіяни обстріляли Харківський район. Від удару «Калібром» були поранені десятеро людей, стан двох із них важкий. 

Усі удари наносились по об’єктах критичної інфраструктури, світла не було на 15% території Харкова. У Харкові, Харківському та Чугуївському районах обмежили споживачів електроенергії: світло вимикатимуть на шість годин поспіль.

Джерело

Новости Харькова