Кримінальному авторитету, банда якого тероризувала Харків, оголосили нову підозру

"Смотрящий" за ХТЗ залишається у слідчому ізоляторі.

Слідчі додатково повідомила про підозру ватажку злочинного угруповання, який координував кримінальників у Харкові.  

За кілька місяців співробітники СБУ отримали нові докази незаконної діяльності ватажка кримінального угруповання, яке тероризувало мешканців Харкова. Нагадаємо, співробітники СБУ і Нацполіції знешкодили злочинну групу «смотрящего за ХТЗ» на початку лютого 2023 року.

«Раніше було встановлено, що ватажок угруповання розпочав кримінальну діяльність ще у 2012 році і згодом намагався досягти найвищого рівня ієрархії злочинного світу. За цей час він тричі був засуджений за вчинення тяжких злочинів та провів у місцях позбавлення волі загалом 8,5 років. Після звільнення з виправної установи зловмисник став позиціонувати себе як «смотрящий» за одним з районів Харкова. Таким чином він намагався взяти під контроль злочинну діяльність інших кримінальників та отримувати від них регулярні «прибутки» для поповнення «злодійської каси», — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Раніше «сомтрящему» повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: — ч. 4 ст. 189 (вимагання); — ч. 4 ст. 186 (грабіж); — ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зараз лідеру банди додатково повідомлено про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення або поширення злочинного впливу).

Керівник банди та його спільники перебувають під вартою, триває розслідування.

Нагадаємо, четвертого лютого 2023 року у Харкові затримали членів угрупування, які називали себе «смотрящие за ХТЗ». Оперативники провели обшуки одразу за кількома адресами. часники групи вимагали з мешканців міста грошові кошти під виглядом неіснуючих боргів, змушували розповсюджувачів наркотиків переходити «під їхній контроль». До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, погрожували фізичною розправою над ними та над їхніми родичами.

Джерело

Новости Харькова