Кримінального авторитета судитимуть за розстріл директора лісгоспу у Харківській області

"Чиж" із спільниками убив директора Вовчанського лісгоспу.

Дмитру Чигринову загрожує довічне позбавлення волі.

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт стосовно 46-річного кримінального авторитета на прізвисько «Чиж». Його обвинувачують у розстрілі директора Вовчанського лісгоспу.

Слідчі встановили, що вбивство сталося 8 квітня минулого року, коли Вовчанська громада була захоплена окупантами. «Чиж» зі спільником улаштував засідку біля дороги неподалік села Приліпка у Вовчанському районі. Зловмисники діждалися, коли дорогою проїжджав директор Вовчанського лісгоспу на автівці, а розстріляли машину. Директор Сергій Пієв загинув на місці.

«Перед цим вони вивчили розпорядок дня та маршрут руху потерпілого з роботи додому. Нападники дочекалися автомобіля потерпілого і здійснили близько 15 пострілів з автомату АК-74. Директор лісгоспу помер на місці. Впевнившись у смерті потерпілого, зловмисники втекли з місця злочину», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо «Чижа» склали за п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів та за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає довічне ув’язнення. Матеріали щодо спільника «Чижа» зібрали в окреме провадження. 

Як писав KharkovNEWS.info, у травні «Чижа» засудили до 15 років ув’язнення та конфіскували усе його майно за державну зраду, вчинену в умовах воєнного часу. Він активно співпрацював з росіянами в окупованому Вовчанську.

Джерело

Новости Харькова