Коригувальника ракет по Харкову взяли під варту

Суд обрав чоловікові міру запобіжного заходу.

Київський районний суд обрав міру запобіжного заходу харків’янину, причетному до ракетного удару по Харкову 5 лютого.

60-річного підозрюваного. який працював на Росію, відправили під варту на 60 днів без права внесення застав. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«У суді прокурор зазначив, що підозрюваний має стійкі зв’язки з представниками РФ, які можуть надати необхідні засоби та забезпечити переховування від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності», — розповіли в прокуратурі.

Нагадаємо, 7 лютого чоловіка затримали біля пошкодженого російською ракетою Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова. Російський агент у той час фіксував наслідки ракетного обстрілу, аби відзвітувати перед своїми кураторами.

Як установило слідство, чоловік активно співпрацював з російською розвідкою. Він їздив Харковом на велосипеді й збирав інформацію про місця розташування українських блокпостів, укріплень та дислокації військових.

Навіднику оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 5 лютого о 8:20 російські окупанти завдали два ракетних удари по центру Харкова. Внаслідок обстрілів пошкоджена будівля Харківського національного університету міського господарства та житлові будинки.

Постраждали п’ятеро людей: охоронець вишу, а також 54-річна жінка та троє чоловіків 51, 55 та 58 років. Жінка й троє чоловіків постраждали через влучання ракети біля житлових будинків.

Джерело

Новости Харькова