Корегувальник просив харківський суд пом’якшити вирок

Віктор Кудін здавав загарбникам позиції ЗСУ.

Корегувальник проведе у в’язниці п’ять років.

Житель селища Куп’янськ-Вузловий Віктор Кудін, якого у жовтні позбавили волі на п’ять років через поширення інформації про переміщення та дислокацію підрозділів української армії, не погодився з вироком та подав апеляцію. Проте Харківський апеляційний суд не дозволив пом’якшити покарання корегувальнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше довічне позбавлення волі. У Харкові засудили одного з навідників ракет на обласну адміністрацію
 
«Сторона захисту подала апеляційну скаргу, в якій просила пом’якшити вирок. Проте колегія суддів Харківського апеляційного суду підтримала позицію обласної прокуратури та залишила вирок без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, вирок Кудіну оголосили 2 жовтня 2023 року. Слідчі встановили, що він працював охоронником Куп’янського райвідділу управління поліції охорони. Він активно допомагав загарбникам: їздив територією Куп’янщини, яка знаходилася під контролем України, та збирав дані про дислокацію українських захисників та їхньої техніки. 

Потім інформацію передавав у месенджері Telegram. Це були текстові повідомлення або відео. Кудін зазначав кількість, вид техніки та напрямок на місцевості. Окрім цього, колаборант фіксував наслідки російських обстрілів по житлових кварталах. В одному з повідомлень, де він писав про російські удари, вказав: «нормально шороху навели там».

Чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова