Компенсація за житло: харків’ян просять привести до ладу документи

Заявники подають не всі документи.

Харків’яни подають заяви без необхідних документів.

Комісії, створені при міській раді, можуть обстежувати об’єкти за 1100 заявками від жителів Харкова. Всі інші заявки поки не можуть розглядати, оскільки люди надають не всі документи або неправильно їх подають. Наприклад, у реєстрі не вказано право власності на майно, відсутні документи про шлюб, спадок або опікунство, не зазначено, хто представлятиме інтереси власників домівки, якщо їх кілька. Про це пише Харківська міська рада з посиланням на директора департаменту житлово-комунального господарства Олексія Богача.

«Необхідно відновити у всіх базах правові документи для зручності спілкування з державою через смартфон», — сказав Олексій Богач.

Наразі жителі можуть отримати гроші від держави для ремонту домівок, які мають незначні ушкодження. За словами Богача, у Харкові налічується близько 850 таких будівель.

Зазначимо, станом на 27 травня у Харкові заявки на отримання компенсації за програмою «єВідновлення» подали 5400 жителів. Тоді мер Харкова Ігор Терехов казав, що тільки у перший день до комісій звернулися 1800 жителів.

Як писав KharkovNEWS.info, програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. Компенсацію нададуть тільки тим українцям, у кого майно пошкоджене. Для власників повністю зруйнованих будинків, що не підлягають відновленню, уряд розробляє іншу програму.

Максимальна сума, яку можна отримати за цією програмою, становить 200 000 гривень. Гроші на ремонт домівок потрібно витратити протягом 12 місяців. Їх перерахують на віртуальні картки.

У Харківській міськраді оголосили про старт програми «єВідновлення» у Харкові 23 травня. Тоді сформували комісії та розпочали роботу з урядом.

Джерело

Новости Харькова