Колишньому чиновнику з Харківської області загрожує довічне ув’язнення

Микола Лесніков працював на загарбників.

Миколі Леснікову загрожує довічне позбавлення волі.

Колишній керівник відділу культури і туризму Вовчанської міської ради під час окупації міста добровільно перейшов на бік загарбників. На початку червня 2022 року став так званим «и. о. заступника главы военно-гражданской администрации Волчанского района по вопросам социальной политики». На посаді відповідав за питання соціального захисту населення, працевлаштування, організації роботи так званої «системи охорони здоров’я та освіти, культури, молоді та спорту», а також організовував російські свята.

«З метою формування позитивного ставлення до окупантів обвинувачений організовував виплату пенсій, заробітної плати і матеріальної допомоги в російських рублях, займався питанням надання палива для різного роду перевезень, видачі ліків та медичного обслуговування. Крім того, чоловік організував проведення свята, присвяченого «дню державного прапора рф», а також організовував інші культурно-масові та спортивні заходи на території Вовчанська», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі склали обвинувальний акт за ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 111-1 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, та колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачають довічне позбавлення волі. Чоловік утік після деокупації та переховується від слідчих, тому його оголосили у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, Микола Лесніков був «героєм» репортажу російських пропагандистських ЗМІ. 22 серпня 2022 року під час святкування російського дня прапора заявив, що мешканці Вовчанська є одним народом з Росією. Підозру у колабораційній діяльності йому оголосили ще у вересні 2022 року.

Джерело

Новости Харькова