Колаборантка з Куп’янська агітувала земляків працювати на окупантів

Жінці вручили підозру.

Місцеві мешканці чули від жінки проросійські лозунги у публічних місцях.

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 69-річній жительці Куп’янська. Жінка заперечувала збройну агресію Росії та агітувала жителів міста йти працювати в адміністрації окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудили «старосту», яка 18 днів керувала селом на Харківщині

«З початку повномасштабного вторгнення збройних сил рф в Україну мешканка Куп’янська публічно раділа окупантам. Маючи антиукраїнські погляди, колаборантка заперечувала збройну агресію рф і стверджувала, що «россия здесь навсегда». Більше того, підозрювана закликала місцевих мешканців виходити на роботу до окупаційної адміністрації, підшукувала кандидатів для цього і обіцяла посприяти у працевлаштуванні», — розповіли у прокуратурі.

Підозру жінці склали за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківського району отримав підозру за любов до країни-агресора. Колаборантом виявився 64-річний чоловік із села Липкуватівка. Він поширював на своїх сторінках у соцмережах дописи на підтримку Росії і зображення комуністичної символіки.

Джерело

Новости Харькова