Колаборанта з Харківської области засудили на 12 років

Вирок виніс Київський райсуд Харкова.

Ізюмчанин працював «поліцейським» в окупантів.

9 лютого Київський районний суд Харкова виніс вирок 33-річному жителю Ізюма, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка засудили на 12 років, позбавили права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах на 12 років і конфіскували майно. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, в середині червня минулого року, коли Ізюм був окупований, чоловік перейшов на бік окупантів. Він влаштувався «поліцейським патрульно-постової служби» у так званому «Ізюмському районному управлінні поліції», яке створили загарбники.

«В обов’язки засудженого входила охорона адміністративної будівлі псевдоправоохоронного органу з 17 години до 9 години за графіком: доба через дві», — розповіли в прокуратурі.

Наприкінці вересня 2022 року чоловіка затримали в Ізюмі. Суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Зараз триває строк на апеляційне оскарження.

Як писав KharkovNEWS.info, 27 січня Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винною у колабораціонізмі депутатку Куп’янської міської ради Світлану Пасічник та призначив їй покарання — три місяці арешту з позбавленням права обіймати керівні посади у закладах освіти строком на десять років.

Джерело

Новости Харькова