Кепки по 800 гривень. За час війни Харків витратив на «імідж» десять мільйонів гривень

Угоди підписували підрозділи харківської міськради.

Харків купляв кепки за ціною від 800 до 850 гривень, світшоти від 1250 до 1500 гривень, блокноти по 650 гривень і павербанки по 1600 гривень.

Після початку повномасштабної війни, у 2022-2023 роках, управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради замовило проведення семінарів, тренінгів, навчальних програм, а також впровадження інноваційних проєктів на 6,6 мільйона гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Зокрема, за проведення танцювального фестивалю «Незламний DANCE» приватній танцювальній школі «Allstars» заплатили 394 000 гривень. Фірма належить Олександру та Євгену Секіріним. Фестиваль All Stars Birthday Party, присвячений 17-й річниці створення цієї танцювальної школи у Харкові, проходив 18 червня (на фото). Керівництво департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту й управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів отримали від Олександра Секіріна подяки за «вагомий внесок керівництва у розвиток танцювальної культури, підтримку жителів України на шляху до перемоги, мотивацію та незламність».

Фестиваль «Незламний DANCE». Фото: ХАЦ

Із цією ж школою танців уклали угоду на 198 000 гривень щодо організації й проведення навчальної програми «Бізнес в умовах воєнного стану». Програма передбачає участь підприємців креативних індустрій, а також тих, у кого є студії дизайну, архітектури, художнього мистецтва, танцювальні школи тощо.

Майже пів мільйона гривень сплатили за двома договорами фірмі підприємця Володимира Виноградова за інноваційні проєкти, що стосуються роботи з графікою й зображенням NFT. За 60 000 гривень замовили товари для нагородження учасників програми «Менеджмент та підприємництво у NFT». Із цією фірмою був укладений ще один договір — щодо організації цієї програми, однак його розірвали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діджей Бронік будуватиме укриття в школі на Харківщині

Підприємцю Олегу Кулінічу заплатили за школу соціального проєктування та  грантрайтингу Open grant school  понад 650 000 гривень. На світшоти для випускників школи витратили 37 500 гривень (усього 30 світшотів по 1250 гривень).

У ХАЦі зазначили, що управління інноваційного розвитку уже кілька років віддає підряди щодо проведення семінарів і шкіл Олегу Кулінічу. Олег Кулініч є експертом програми U-Lead з Європою, викладає у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна. 

Грант-школа. Фото: ХАЦ

На школу волонтерів Open Volunteer School витратили понад 320 000 гривень. Половину грошей віддали також Олегу Кулінічу. Для учасників за гроші міського бюджету купили 40 павербанків по 1600 гривень. Серед тих, хто давав уроки у школі, були співробітники Національного університету цивільного захисту.

За навчальні програми «Фінансова грамотність в умовах воєнного та післявоєнного стану» заплатили 196 000 гривень, «Базові навички у сфері IT» — 189 000 гривень. Створення інтернет-ресурсу міськради Create Kharkiv обійшовся у 148 000 гривень, тренінги для тероборонівців — 369 000 гривень. Саме на останніх роздавали кепки, що коштували по 850 гривень, і ліхтарики — 1260 гривень тоді як зараз на українському ринку пропонують кепки за ціною від 300 до 500 гривень.

Перші угоди після початку повномасштабного вторгнення управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів підписало у серпні минулого року. Вони стосувалися проведення Open grant school. У 2022 році також купили розробку програмного забезпечення для безпілотників, сума склала 2,6 мільйона гривень. Угоди не завантажили, послуги надавала фірма Віталія Зайцева. У цього ж підприємця купили майже за 300 000 гривень послуги з організації презентації-виставки проєктів Startup demo day. Відкритого аукціону не було. Віталій Зайцев — директор Харківського технологічного університету «Шаг».

«Власником вказаний Дмитро Корчевський. Крім того, Зайцев є директором громадської спілки «Харківський кластер «Інжиніринг — Автоматизація-Машинобудування». Ще минулого року «Комп’ютерна академія «Шаг» працювала на території рф, а Корчевський був її засновником на території рф», — зазначили у ХАЦі.

Після початку війни управління почала розміщувати публікації у своїх соцмережах тільки з травня 2023 року. Управління очолює Вікторія Грецька-Миргороська. 

У ХАЦі нагадали, що у 2020 році це управління віддало за написання пресрелізу форуму одну мінімальну зарплатню, за перевірку презентації на комп’ютері — дві «мінімалки». У серпні минулого року  Грецька-Миргородська отримала нагороду «За оборону міста-героя Харків».

Ще близько трьох мільйонів гривень запланував за заходи департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради, очільником якого є Олександр Власенко, ексохоронець Геннадія Кернеса. За чемпіонат з воркауту хочуть віддати майже 200 000 гривень. Уже підписані договори на 340 000 гривень щодо проведення навчальних курсів для спортивних організацій, федерацій та асоціацій Kharkiv Sport Academy.

Ще кілька угод стосуються проведення спортзаходу з брейкданс культури «Битва Харкова» (154 000 гривень), проєкту «Я зможу! Я переможу!» (143,7 тисячі гривень), спортивних тренувань «Тренуйся з нами!» (215 000 гривень), харківських кіберспорт-ліг (127,2 тисячі гривень), майстер-класів із вуличних видів спорту (144,7 тисячі гривень).

Кіберзмагання. Фото: ХАЦ

Цей департамент віддав за кепки трохи менше, ніж управління, — по 800 гривень. Однак світшоти виявилися дорожчими — по 1500 гривень за штуку. За блокноти сплатили по 650 гривень.

Першу угоді після повномасштабної війни департамент підписав у жовтні минулого року. Вона стосувалася нагород. Наприкінці 2022 року департамент купив планшети за півтора мільйона гривень, 144,8 тисячі гривень віддали за проведення брейкданс-фестивалю «Битва Харкова», ще 111 000 гривень — гала-зустрічі Kharkiv Sport City.

Джерело

Новости Харькова