Касаційний суд почне розглядати справу про хабар ексчиновника з Харкова

Засідання суду призначили на кінець літа.

Андрій Винниченко хоче оскаржити вирок суду, яким його позбавили волі на сім років.

У Касаційному кримінальному суді Верховного суду України завершили підготовку до розгляду касаційної скарги щодо вироку колишньому директору департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрію Винниченку. Скаргу будуть розглядати у серпні. Про це пише «Слово і діло» з посиланням на відповідне рішення Касаційного кримінального суду.

«Закінчити підготовку та призначити касаційний розгляд кримінального провадження щодо [Андрія Винниченка – ред.], за касаційними скаргами захисників на 14:30 17 серпня 2023 року, повідомивши про день, час та місце розгляду справи осіб, які подали касаційні скарги, та інших учасників процесу», — сказано у рішенні Касаційного кримінального суду, ухваленому 16 травня.

Як писав KharkovNEWS.info, 3 серпня 2020 року директора департаменту капбудівництва ХОДА Андрія Винниченка затримали у його кабінеті у Держпромі, обшуки йшли всю ніч. У НАБУ повідомили, що чиновник отримав хабар — 1,32 мільйона гривень за сприяння підприємцю у підключенні до мереж «Харківобленерго». До того як стати чиновником Винниченко понад десять років пропрацював у АТ «Харківобленерго». Директором департаменту в ХОДА його призначили за 10 днів до затримання.

У травні 2022 року Вищий антикорупційний суд призначив Винниченку покарання у вигляді семи років ув’язнення з конфіскацією майна. Також його позбавили шостого рангу держслужбовця та заборонити працювати на державній службі протягом трьох років.

Джерело

Новости Харькова