Жителю Харківщини загрожує тюрма за зберігання набоїв

У чоловіка вдома провели обшуки.

Чоловікові загрожує сім років ув’язнення.

У середу 20 березня слідчі оголосили 51-річному жителю Ізюма, який незаконно зберігав вибухонебезпечні предмети та боєприпаси. У чоловіка двічі провели обшуки — у січні та березні. Під час першого обшуку знайшли корпус ручної осколкової гранати Ф-1, прийшовши до нього удруге, виявили понад 100 патронів.

«Крім того, 20 березня проведено ще один санкціонований обшук, в ході якого поліцейські виявили та вилучили предмети ззовні схожі на патрони з різними маркуваннями у загальній кількості 119 штук. Речові докази вилучені та направлені на експертне дослідження. Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру чоловікові склали за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

У поліції нагадали, що при добровільній здачі до поліції зброї та боєприпасів до кримінальної відповідальності не притягують.

Як писав KharkovNEWS.info, співробітники Служби безпеки України затримали на гарячому жителя Харківської області, який намагався продати арсенал. Чоловік зробив схованку із російською зброєю на Ізюмщині.

Джерело

Новости Харькова