Жителю Харківщини, який хотів зарубати чоловіка у магазині, загрожує довічне ув’язнення

Замах на вбивство стався у Лозовій.

Чоловікові, який кидався на людину із сокирою, загрожує довічне позбавлення волі.

До Лозівського міськрайонного суду Харківської області направили обвинувальний акт щодо 35-річного жителя Харківщини, який ледь не зарубав чоловіка сокирою.

П’ятого січня 2024 року у магазині у Лозовій виник спір між чоловіками. Один із них образливо висловився до обвинуваченого. Тоді 35-річний чоловік вийшов із магазину, проте за кілька хвилин повернувся із сокирою. Він почав кидатися із нею на опонента. Свідкам вдалося забрати сокиру, проте чоловік, на якого він кидався, отримав ушкодження.

«Він напав на свого «кривдника» і став бити його сокирою, зав’язалась бійка. На крики і вимоги продавчинь магазину та інших присутніх припинити чоловік не реагував. Покупці, які знаходились у приміщенні, змогли відібрати у нападника сокиру і вивели його назовні, врятувавши таким чином життя потерпілому, який отримав тілесні ушкодження», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 2 ст. 15 і п. 7 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає від 10 до 15 років тюрми або довічне ув’язнення. Чоловік знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин убив жінку сокирою через борг у 7000 гривень. Вбивство сталося у Салтівському районі Харкова.

Джерело

Новости Харькова