Суд зобов’язав повернути харківському вишу будівлю, яку забрали для СТО

Касаційний господарський суд скасував рішення двох судів і зобов'язав повернути приміщення.

Будівлю вишу незаконно передали в оренду.

Касаційний господарський суд Верховного суду України визнав протиправною передачу в оренду будівлі Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, її мають повернути вишу. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, нежитлове приміщення площею 435 квадратних метрів та вартістю 1,9 мільйона гривень було на балансі ХНУ ім. Каразіна. Але представники Фонду держмайна України у Харківській області дозволили приватному підприємцю взяти його в оренду, щоб зробити станцію техобслуговування. 

«Відповідно до договору, будівлю передали для розміщення станції технічного обслуговування та ремонту автотранспорту. Водночас вона може використовуватися за будь-яким на розсуд орендаря цільовим призначенням», — пояснили в Офісі генпрокурора.

Прокуратура звернулася до суду, аби визнати договір оренди недійсним і повернути будівлю вишу. Однак суд першої інстанції не задовольнив позов, апеляція також не підтримала його. Тому прокурор пішов до Касаційного господарського суду, там позов задовольнили.

«Наразі Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду підтвердив свої висновки про неможливість використання майна закладів освіти не за цільовим призначенням, скасував попередні судові рішення та повністю задовольнив позов прокурора», — зазначили в Офісі генпрокурора.

Як писав KharkovNEWS.info, прокуратура хоче повернути державі укриття у Харкові, якими володіє компанія Ахметова. Дві захисні споруди були незаконно відчужені в приватну власність.

Джерело

Новости Харькова