У Харківській області до 2025 року відремонтують підірваний міст

Поряд із мостом звели тимчасову переправу.

У Харківській області проводять капітальний ремонт мосту через річку Тетлега.

Міст був зведений у 1993 році. Проте під час повномасштабного вторгнення його підірвали українські захисники, оскільки потрібно було зупинити колони російської техніки, які прямували на Харків. Як повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області, через підрив значних руйнувань не сталося. Поряд із мостом звели тимчасову переправу, наразі на мосту проводять роботи з капремонту.

«Збудований у 1993 році, він міг би прослужити ще не одне десятиліття. Та нашим військовим довелося підірвати його, аби зупинити рух колон ворожої техніки, що прямували на Харків. Втім, робота саперів була настільки «ювелірною», що зайвих руйнувань вдалося уникнути. Для забезпечення руху тут побудували тимчасовий металевий міст, а капітальний ремонт основного триває», — розповіли у Службі відновлення.

На сьогодні на мосту частково відремонтували проміжні опори та ригелі, демонтували плити монолітної прогонової будови, замінили опорні частини, влаштували нову монолітну плиту прогонової будови (третя та дванадцята опори), провели підготовчі роботи для того, щоб проводити зовнішнє водовідведення, зібрали металоконструкції пересувних риштувань, аби надалі ремонтувати прогонову будову.

До кінця 2024 року ремонтні бригади планують влаштувати монолітну плиту, гідроізоляцію, огородження, зовнішній водовід, відремонтувати опори і балки прогонової будови, підходи, верхній шар покриття. Після цього міст відкриють.

«Відкрити оновлений міст планується у 2025 році. Загальна вартість ремонту, за підрахунками фахівців, складає 559 млн гривень. А для того, аби відбудувати на Харківщині усі пошкоджені росією мости, знадобиться близько 8 мільярдів гривень», — повідомили у Службі відновлення.

Зазначимо, річка Тетлега протікає у Чугуївському районі.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області продовжують відновлювати міст, важливий для перевезення гуманітарних вантажів. Відкрити його планують улітку. 

Джерело

Новости Харькова