Жителька Харківської області роздавала «гуманітарку» від окупантів

Жінка заочно отримала підозру.

Колаборантка переховується від слідства.

Слідчі заочно оголосили підозру 44-річній жительці селища Куп’янськ-Вузловий, яка добровільно співпрацювала із загарбниками. За даними слідства, коли загарбники захопили Куп’янщину, жінка влаштувалася до так званого «управління праці та соціальної політики тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району». Вона обійняла посаду «виконуючої обов’язки головного спеціаліста відділу персоніфікованого обліку та автоматичного оброблення інформації». Жінка оформлювала жителям матеріальну допомогу та роздавала їм «гуманітарку» від окупантів.

«Вона здійснювала прийом громадян, які зверталися з метою оформлення матеріальної допомоги від окупаційної влади держави-агресора. Формувала особові справи громадян пільгових категорій, опрацьовувала службову документацію, а також займалася видачею місцевому населенню гуманітарної допомоги від окупаційної влади», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборантці загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Наразі ухвалюють питання про оголошення жінки у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ заочно оголосила підозру у колабораціонізмі 61-річній жительці міста Куп’янськ Олені Черенок. Жінка впроваджувала російську освіту на тимчасово окупованій території Харківщини.

Джерело

Новости Харькова