Жителька Харківщини роздавала російські паспорти

Колаборантці оголосили підозру.

Бухгалтерка під час окупації працювала у псевдоуправлінні.

Слідчі оголосили заочно підозру 25-річній жительці Куп’янська, яка добровільно співпрацювала із російськими загарбниками. За даними слідства, бухгалтерка під час окупації влаштувалася до так званого «управління внутрішніх справ», яке незаконно створили росіяни. Вона стала «в. о. інспектора відділення громадської безпеки».

«Її головним «посадовим обов’язком» були оформлення та видача російських паспортів. За роботу на ворога жінка отримувала заробітну плату в російських рублях. Наразі підозрювана переховується від слідства на території рф, вирішується питання щодо оголошення її у розшук», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру жінці сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, манікюрниця працювала поліцейською на окупантів у Харківській області. Коли росіяни захопили місто, вона пішла працювати до так званого «Изюмского отдела полиции».

Джерело

Новости Харькова