Жителів Харківщини просять обмежити пересування і зібрати речі: на другу річницю вторгнення можливі провокації Росії

Мешканців прикордоння закликають бути обережними 24 лютого 2024 року.

Росіяни можуть обстрілювати населені пункти у річницю повномасштабного вторгнення.

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко звернувся до жителів громади та закликав дотримуватися заходів безпеки у зв’язку з наближенням другої річниці повномасштабного російського вторгнення. Він зауважив, що окупанти обстрілюють населені пункти України, зокрема прив’язуючи такі обстріли до знакових для себе дат і подій. Тому мешканцям слід у ці дні не ходити у громадські місця, зарядити пристрої та зібрати речі на випадок евакуації.

«Саме такою датою є 24 лютого. На жаль, наша прикордонна громада є дуже зручним регіоном для російських провокацій, оскільки через Дергачівщину рівно два роки тому ворог розпочав наступ на Харків. Тому закликаю вас утриматись від відвідувань громадських місць, зокрема магазинів, торгових центрів, аптек, закладів громадського харчування, адміністративних і соціальних установ. З метою профілактики рекомендую зарядити пристрої автономного живлення на випадок потенційного блекауту та зібрати речі першої необхідності на випадок можливих заходів з евакуації», — звернувся Задоренко.

24 лютого Дергачівський гуманітарний центр та адміністративні органи у громаді працювати не будуть. Голова громади підкреслює, що додаткових загроз немає, його заклик до мешканців — лише застереження.

«Прошу сприймати цю інформацію виключно як застереження, оскільки на нашому напрямку не фіксується концентрація сил ворога, якої було б достатньо для повторного наступу», — пояснив мер Дергачів.

Як писав KharkovNEWS.info, у ніч на 23 лютого Росія атакувала Україну 31-м ударним безпілотним літальним апаратом типу «шахед», протиповітряна оборона України знищила 23 «шахеди», у тому числі три — у Харківській області.

Джерело

Новости Харькова