Жителя Харківщини засудили на три роки за зберігання 200 кілограмів пороху

У суді чоловік визнав вину.

Після деокупації чоловік знайшов на вулиці мішки із порохом.

Жителя села Михайлівка у Чугуївському районі ув’язнили на три роки за незаконне зберігання майже 200 кілограмів пороху. Слідчі встановили, що чоловік знайшов на вулиці порох восени 2022 року та приніс додому, де зберігав. Викрили чоловіка у квітні 2023 року. У нього провели обшук, під час якого виявили кілограми пороху. Експертиза показала, що це був нітроцелюлозний порох.

«Прокурори довели, що мешканець с. Михайлівка, розташованого на Чугуївщині, після деокупації низки населених пунктів Харківської області у вересні 2022 року на відкритій ділянці місцевості побачив зв’язки та тканинні мішки, всередині яких містився порох. Знахідку чоловік відніс до себе додому і став зберігати, не повідомляючи про це правоохоронні органи», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Чугуївський міський суд Харківщини призначив чоловікові покарання у вигляді трьох років ув’язнення з іспитовим строком один рік. У суді правопорушник визнав провину. Проте прокуратура не погодилася із вироком і подала апеляцію. Харківський апеляційний суд задовольнив її. Чоловіка ув’язнили на три роки.

Винним чоловіка визнали за ч. 1 ст. 263 (придбання та зберігання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Вирок суду уже набув сили.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Лозівської громади зберігав вдома пістолет та пів тисячі патронів. Поліцейські знайшли боєприпаси під час обшуку.

Джерело

Новости Харькова