Жителі Харківської області можуть зареєстурвати нерухомість без довідок

Державний реєстратор самостйно внесе дані у Державний реєстр речових прав.

Квартиру або будинок можна зареєструвати в Державному реєстрі речових прав через портал «Дія» за кілька кліків.

Тепер цей сервіс доступний для жителів Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцька.

«Реєстрація підтверджує, що ви законний власник майна. Тому ніхто не зможе привласнити вашу нерухомість. Після внесення відомостей в електронний реєстр дані про нерухомість точно нікуди не зникнуть і їх не зможуть підробити шахраї. Не треба буде проходити бюрократичне пекло, бігаючи кабінетами за довідками. Наприклад, раніше доводилося тричі відвідувати держоргани, щоб отримати послугу. Тепер просто подаєте заяву онлайн», — повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зареєструвати житло в Державному реєстрі речових прав важливо у першу чергу мешканцям Харківщини, квартири або будинки яких постраждало через війну. Це необхідна умова для того, аби отримати виплату за програмою єВідновлення.

Щоб зареєструвати житло через «Дію», потрібно вибрати у застосунку послугу, внести необхідну інформацію та скани документів і підписати заяву електронним підписом. Після цього реєстратор самостійно надішле запит у БТІ, а потім внесе дані в реєстр, повідомилит у Мінцифри.

Раніше скористатися послугою на порталі «Дія» можна було лише у Львівській області, Тернополі, Харкові та Чугуївському районі Харківщини.

Джерело

Новости Харькова