Жителі Харківщини можуть замовити ліки через «Укрпошту»

Пілотний проєкт запрацював у семи прифронтових регіонах.

«Укрпошта» доставляє ліки безкоштовно.

В Україні запустили пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека». Він запрацював 1 березня у семи областях країни — Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Сумській і Донецькій. «Укрпошті» надали ліцензію на роздрібну та електронну роздрібну торгівлю ліками. Проєкт запустили, аби забезпечити ліками жителів населених пунктів, де немає аптек або вони були зруйновані під час війни, та надати медикаменти за доступними цінами.

«Проєкт «Укрпошта. Аптека» передусім спрямований на те, щоб в українців була можливість отримати: доступ до аптек, передусім у населених пунктах, де аптеки відсутні або зруйновані за час повномасштабної війни; доступ до ліків, зокрема тих, яких може не бути в найближчій аптеці; медикаменти за доступними цінами, бо та сама найближча аптека може не пропонувати оптимальну вартість чи не брати участь у програмі «Доступні ліки», — повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Для того, щоб купити ліки через «Укрпошту», потрібно звернутися до контакт-центру за номером телефону: 0 800 300 545. Далі треба скористатися підказками у голосовому меню, після цього буде з’єднання з оператором. Замовляти можна безрецептурні ліки, а також ті, що є у переліку програми «Доступні ліки». Надалі асортимент обіцяють розширити.

Після заявки сформоване замовлення надішлють до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес». За доставку платити не потрібно. Коли посилка буде готова до видачі, на телефон надійде повідомлення. У відділенні «Укрпошти» можна оглянути посилку. Строк доставки між обласними центрами зараз складає до трьох днів (без дня відправлення), у села — довше.

Як писав KharkovNEWS.info, у січні 2024 року міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко анонсував долучити до доставки лікарських засобів»Укрпошту». Тоді в Україні запустили першу мобільну аптеку. Вона розпочала роботу у Харківській області.

Джерело

Новости Харькова