Житель Харківщини відповідав за комуналку в адміністрації окупантів

Чоловікові заочно оголосили підозру.

Колаборант переховується від правосуддя.

Слідчі оголосили підозру 62-річному жителю Куп’янського району, який під час окупації добровільно співпрацював із загарбниками. За даними слідства, чоловік пішов працювати до так званого «сектору житлово-комунального господарства Кіндрашівського тервідділу», який створили окупанти у своїй адміністрації. Він став «виконуючим обов’язки спеціаліста з екології та природних ресурсів».

«Пристосуванець відповідав за вирішення питань забезпечення житлово-комунального господарства на території громади. Після деокупації колаборант втік і наразі переховується від слідства», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. Наразі ухвалюють питання про оголошення колаборанта у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, очільниці пошти на Харківщині загрожує 12 років тюрми. Жителька Ізюму під час окупації добровільно допомагала загарбникам розповсюджувати російську пропаганду.

Джерело

Новости Харькова