Житель Харківщини став начальником «відділу» окупантів

До окупації Ізюма він був безробітним.

Чоловіка взяли під варту.

6 березня слідчі оголосили підозру 56-річному жителю міста Ізюм, який під час окупації добровільно працював на російських загарбників. За даними слідства, чоловік був безробітним. У травні 2022 року влаштувався до так званого «відділу з питань господарчого та транспортного забезпечення адміністрації міста Ізюм та Ізюмського району», який створили окупанти. У цьому «відділі» він обійняв посаду начальника.

«Колаборант відповідав за «чистоту та порядок» на окупованих територіях. Він видавав підлеглим інвентар та господарське приладдя для прибирання. Підозрюваний вів облік виданого та підписував документи для «звітів» окупаційній владі», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. Чоловік знаходиться під вартою, права внесення застави не має.

Як писав KharkovNEWS.info, прикордонниця з Харківщини зрадила Україну і працювала на росіян. Українська прикордонниця працювала на «залізниці», якою окупанти перевозили військову техніку.

Джерело

Новости Харькова