Із річки у Харкові врятували людину

Людина опинилася у крижаній воді.

Жителів Харківщини закликають не виходити на водойми.

1 лютого інспектори відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» проводили рейд на річці Лопань у Новобаварському районі неподалік парку «Мирський гай». Близько 9:30 у річці виявили людину. Чоловік опинився у крижаній воді через необережність. Інспектори врятували та передали його медикам.

«Постраждала особа в силу своєї необачності знехтувала правилами безпеки перебування на водоймі та потрапила у крижану воду. Співробітники Харківського рибоохоронного патруля, ризикуючи своїм здоров’ям, витягли людину з води на берег. Державні інспектори Управління передали постраждалу особу відповідним службам для надання медичної допомоги та далі продовжили виконувати свої посадові обов’язки», — розповіли у Харківському рибоохоронному патрулі.

У патрулі пояснили: коли людина опиняється у крижаній воді, у неї перехоплює дихання, здавлює голову та швидко б’ється серце, починається сильне тремтіння. Потім температура тіла знижується, пульс сповільнюється, тиск спадає. Жителів регіону закликають бути обережними.

«Смерть людини, що несподівано опинилася в холодній воді, наступає найчастіше через шок, що розвивається протягом перших 5–15 хвилин після занурення у воду або порушення дихання. Тому вкрай важливо витягти постраждалого з води якомога скоріше. Будьте обережними, не ризикуйте своїм життям!», — звернулися у патрулі.

Як писав KharkovNEWS.info, 13 січня у Харкові знайшли потопельника. Рятувальників викликали до Київського району міста. Співробітники ДСНС підняли на поверхню тіло загиблої жінки. Встановлено, що жінці було 74 роки. 

Джерело

Новости Харькова