Храм зайнявся після російського обстрілу Харківщини

Російський снаряд влучив у котельню.

Через обстріл загорілася котельня та дровник.

Уранці 18 березня російські окупанти обстріляли село Новоосинове у Курилівській громаді Куп’янського району. Обстріл здійснили близько 7:10. Унаслідок удару постраждав 62-річний чоловік, пошкоджена будівля сільради та два приватних будинки. Як розповіли у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, російський снаряд влучив на території православного храму. Після удару сталася пожежа. Рятувальникам вдалося запобігти розповсюдженню вогню на храм.

«Снаряд потрапив у котельню, яка знаходилась поруч з будівлею культової споруди. Внаслідок вибуху котельня загорілась. Також зайнявся і дровник. Загальна площа пожежі становила 60 кв. м. Рятувальники ДСНС зробили все можливе, щоб вогонь не перекинувся на церкву», — розповіли у ГУ ДСНС.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, росіяни били по Новоосиновому з реактивних систем залпового вогню.

Окрім Новоосинового, уранці понеділка під російський обстріл потрапило село Чернещина у Борівській громаді Ізюмського району. Через удар пошкоджень зазнали житлові будинки. Росіяни били по селу з реактивних систем залпового вогню «Град».

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, пізно увечері 17 березня росіяни скинули керовані авіабомби на село Білий Колодязь у Вовчанській громаді. Під обстріл потрапила пожежна частина. Постраждав 29-річний водій, він отримав легку травму. Пошкоджені чотири пожежно-рятувальних автомобілі.

Джерело

Новости Харькова