ХОВА відзвітувала, що друга лінія оборони на Харківщині готова на третину

Будівельні роботи розпочали у березні.

На Харківщині продовжують будувати другу лінію оборони на кордоні з Росією.

Фортифікаційні споруди зводять за новими проєктами Міністерства оборони України. Зокрема, роблять взводні опорні пункти із залізобетонних конструкцій. Захисники зможуть укриватися у бліндажах. Також тут облаштують місця ведення вогню, «зуби дракона», протитанкові рови. На сьогодні завершили третину робіт із будівництва другої лінії оборони. Вони тривають майже на 100 об’єктах. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Друга лінія оборони збудована вже приблизно на 30%. Загалом роботи ми почали тут з 1 березня. Укриття зможуть захистити від артилерії, осколків, які розлітаються під час удару керованими авіабомбами. Територію під будівництво обирали військові, аби саме звідси могли вести ефективну оборону і наносити максимальне ураження ворогу. Перебуваємо на постійній комунікації з військовослужбовцями, щоб збудувати найефективніші споруди», — сказав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдовибори в окупації. Як у тимчасово підконтрольних РФ селах на Харківщині імітували волевиявлення

Щодо так званої «санітарної зони на Харківщині», про яку казав самопроголошений президент РФ Путін, начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив: на території Харківської області такої ніколи не буде.

«Ніяких «санітарних» чи ще якихось інших «зон» на території Харківської області не буде. Подібні «зони» ворог може організовувати виключно на своїх територіях. Ми постійно моніторимо безпекову та військову ситуацію, яка в нас йде по всій лінії корону. На Куп’янському напрямку ситуація складна, але під контролем Сил оборони. Проте ворог продовжує підступно гатити ракетами й артилерією по мирних містах та селах: Харків, Куп’янськ, Вовчанськ та інші», — зауважив Синєгубов.

Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області будують фортифікаційну лінію із 2022 року. Оборонні споруди почали зводити під час деокупації регіону. Проте їхню кількість потрібно збільшувати, оскільки Харківщина межує з Росією і має загрозу із боку ворога із північного та північно-східного напрямку. Наразі розпочався третій етап будівництва фортифікацій. 

Джерело

Новости Харькова