Хочуть блокувати і захопити: Сирський — про Куп’янськ

Обстановка на Куп'янському напрямку ускладнилася.

Російські штурмові загони із в’язнів щодня роблять спроби прорвати оборони Збройних сил України.

16 серпня командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський працював на Куп’янському напрямку, оскільки там ускладнилася обстановка. Більшу частину дня командувач пробув у частинах, які обороняють підступи до Куп’янська. Як пояснив Сирський, Росія прагне прорвати оборону України та захопити Куп’янськ.

«Противник штурмовими загонами, що комплектуються переважно в’язнями, щоденно, на різних напрямках, намагається прорвати оборону наших військ, маючи на меті блокування, а згодом і захоплення Куп’янська. За результатами роботи з командирами на цьому напрямку було прийнято ряд важливих рішень, які забезпечать надійність оборони», — розповів Олександр Сирський.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни роблять мінно-вибухові загородження у Харківській області. Українська армія не допустила просування загарбників після їхньої активізації на Куп’янському та Лиманському напрямках і зменшила їхній наступальний потенціал. Зараз спостерігається певне зменшення кількості обстрілів, однак це не означає, що окупанти скасували свої плани. Вони продовжують атакувати позиції Збройних сил України, зокрема на Куп’янському напрямку, та мінують територію вздовж кордону.

Бойові дії тривають за 8-10 кілометрів від Куп’янська. Головна військова мета противника на цьому напрямку — відтягти сили ЗСУ від інших ділянок, де ми наступаємо.

Джерело

Новости Харькова