Харківським учителям скоротили заробітні плати

Деякі педагоги пішли у відпустку за власний рахунок на час канікул.

Заробітна плата харківських вчителів середніх шкіл зменшилась.

Зараз їм не виплачують надбавки за додаткове навантаження. Про це KharkovNEWS.info на умовах анонімності розказала вчителька однієї зі шкіл Основ’янського району.

«Ми не отримаємо купу надбавок: за класне керівництво, перевірку зошитів і не тільки. Чому на нас економлять?», — обурююється освітянка.

За словами вчительки, деяких її колег ще на початку жовтня попросили написати заяви про те, що вони беруть відпустку за власний рахунок на час осінніх канікул.

Директорка департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко спростувала інформацію про те, що вчителів масово відправляють у неоплачувані відпустки. Але вона підтвердила той факт, що вчительські зарплати стали меншими. Педагоги отримують зарплату за рахунок державної субвенції, а вона у цьому році зменшилась на 25%.

«Я об’їхала всі райони і виступала перед учителями. Те, що ми зараз затягуємо пояси — це наш вклад у перемогу. Ми не можемо жити на широку ногу так, як раніше — мати 100% надбавки, всі виплати. Наша основна мета — забезпечити перемогу, зайвий дрон придбати, снаряд зробити. Вчителі до цього ставляться з розумінням», — розповіла Ольга Деменко.

За словами чиновниці, в рамках економії вона змушена була звільнити чотирьох із 28 співробітників департаменту освіти — з листопада вони вже не працюватимуть. Вчителів шкіл та вихователів дитячих садочків скорочувати не будуть, але вихователі отримують зараз дві третини від зарплати, бо садки не працюють. 

Як писав KharkovNEWS.info, кількість дітей, які навчаються офлайн в метро збільшилась на 20% за першу чверть навчального року. Зараз облаштовано 65 класів у підземці.

Джерело

Новости Харькова