Харківський університет отримав два мільйони гривень на відновлення

Кошти виділило Міністерство освіти та науки України.

Частину грошей витратять на відновлювальні роботи у спорткомплексі.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» отримав два мільйони гривень від Міністерства освіти та науки України. Гроші надали для проведення капітального ремонту та відновлення будівель вишу, які були зруйновані через обстріл. Кошти підуть на спорткомплекс та вікна у навчальних корпусах. Про це повідомили у пресслужбі НТУ «ХПІ».

«1,35 мільйона гривень із них було вирішено направити на аварійно-відновлювальні роботи другого поверху спорткомплексу НТУ «ХПІ», де знаходиться кафедра фізвиховання університету, — розповіли у виші. — Решту грошей планується направити на відновлення вікон у пошкоджених навчальних корпусах університету на вулиці Весніна».

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти обстріляли спорткомплекс «Політехнік» у ніч на 24 червня 2022 року. Основний удар прийшовся на легкоатлетичний манеж та ігрову залу. Вибухова хвиля пошкодила басейн й усі приміщення спорткомплексу (вибиті вікна, двері, зруйновані стіни).

Збитки НТУ «ХПІ» через обстріли складають близько 1,5 мільярда гривень. Найбільших пошкоджень зазнав саме спортивний комплекс (на 90% зруйнована ігрова зала та легкоатлетичний манеж), а також навчальний корпус У-4. Крім того, частково пошкоджені 18 будівель вишу.

У середу 10 травня НТУ «ХПІ» уклав угоду з фірмою «Стройуніверсал-2006» щодо аварійно-відновлювальних робіт у приміщеннях другого поверху корпусу кафедри фізичного виховання. Сума угоди складає 1 351 095 гривень. Фірма-підрядник має виконати всі роботи до 31 грудня 2023 року.

Джерело

Новости Харькова