Харківський податківець заплатить мільйони у дохід держави за нерухомість, на яку не мав коштів

Начальник відділу однієї з податкових інспекцій придбав нерухомість на Київщині через третіх осіб.

Вищий антикорупційний суд відмовився задовольнити скаргу харківського податківця, який не хоче сплачувати гроші за надлишки майна. 

 

Апеляційна палата ВАКС підтвердила законність стягнення з харківського податківця активів на 2,37 мільйонів гривень. Колегія суддів ВАКС розглянула скаргу начальника одного із відділів управління податкової у Харківській області Дмитра Тарана та його дружини на рішення про конфіскацію активів.

«Судді погодились з доводами прокурора САП та відмовили у задоволенні апеляційної скарги. Нагадаємо, на підставі матеріалів НАЗК слідство встановило, що Таран через третіх осіб фактично став власником будинку та земельної ділянки на Київщині. А от коштів для набуття цих статків у податківця не було. Тому прокурор САП попросив суд стягнути в дохід держави вартість активів», — повідомили у пресслужбі ВАКС.

Податківець подав апеляційну скаргу восени 2022 року, вимагаючи скасування рішення ВАКС в частині задоволення позову про визнання житлового будинку та земельної ділянки необґрунтованими активами та стягнення 2,37 млн грн в дохід держави. Постанова уже набрала законної сили і може бути оскаржена до Касаційного цивільного суду Верховного Суду

Нагадаємо, у 2019 році Дмитро Таран обіймав посаду заступника начальника управління — начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Східного управління Головного управління ДПС у Харківській області.

Це перший вирок по цивільній конфіскації у Харківській області. 

Джерело

Новости Харькова