Харківські захисники уразили три військові машини окупантів

Бійці 92-ї бригади захищають Донеччину.

Уразити військову техніку ворога вдалося за допомогою дронів.

Харківські захисники уразили три військові автівки російських окупантів. Броньовану техніку ворога виявили у Донецькій області. Загальна вартість ураженої техніки складає близько двох мільйонів доларів. Про це повідомив командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» Юрій Федоренко.

«Рота ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБпАК) «Ахіллес» 92 окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка успішно застосувала дрони з нічною оптикою по ворожій техніці», — розповів Федоренко.

Зокрема, захисники пошкодили російський БТР-80 (бронетранспортер). Він був озброєний кулеметами. У бронетранспортері знаходилися троє людей як екіпаж та семеро десантників. 

Дві машини знищені — це БМП-2 (бойова машина піхоти) та БРЕМ (броньована ремонтно-евакуаційна машина). У першій була встановлена автоматична 30-міліметрова гармата та ПТРК «Фагот» (переносний протитанковий ракетний комплекс), усередині машини перебували троє людей у якості екіпажу та восьмеро десантників.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше харківські військові знищили дві самохідні артилерійські установки російських окупантів — 2С4 «Тюльпан» і 2С3 «Акація». Окупанти намагалися сховати артустановки у міській забудові у Бахмуті.

Джерело

Новости Харькова