Харківські спортсменки-переселенки готуються до відбору на чемпіонат Європи 

Чотириразова чемпіонка світу та призерка світових змагань переїхали до Івано-Франківська.

Вероніка Гармаш та Вікторія Мироненко візьмуть участь у чемпіонаті України з гирьового спорту, який пройде у березні на Прикарпатті.

Під час активних бойових дій на Харківщині у березні 2022 року дівчата були вимушені переїхали до Івано-Франківська. Вероніка Гармаш родом з Луганщини, почала тренуватися ще з 10-11 класу. У Харкові дівчину тренував Юрій Орлов, який зараз воює на передовій. В Івано-Франківську атлетка продовжує вдосконалювати гирьову майстерність.

«Я виграла три чемпіонати світу, але ще не стала заслуженим майстром спорту. Це в нас — найвища планка, далі нікуди. Це у мене в планах на майбутнє. Будемо тренуватися, будемо перемагати, будемо виступати на змаганнях», — розповіла спортсменка Суспільному.

Під впливом російської агресії дівчина вирішила вступити до Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

«Я знаю, як це, коли твої рідні перебувають під окупацією, коли вони не можуть виїхати. Я знаю, як це, коли втрачаєш своїх друзів на війні. Це дуже важко переносити і якось перелаштовуватися на нормальне життя», — каже Вероніка.

Призерка чемпіонатів світу Вікторія Міроненко, яка переїхала з Харкова на Прикарпаття, також готується до змагань.

«Є багато конкурентів у моїй ваговій категорії. — У чому твоя сила, чому ти маєш перемогти? — Напевно, в мотивації та вірі у себе», — говорить Вікторія Міроненко.

Обидві спортсменки після закінчення війни планують повернутися до Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янка встановила національний рекорд у підводному спорті

Джерело

Новости Харькова