Харківські поліцейські затримали чоловіка, який вимагав у знайомого 40 000 доларів

Вимагачем виявився 64-річний чоловік.

Чоловік погрожував знайомому фізичною розправою.

Харківські поліцейські затримали 64-річного чоловіка, який вимагав у знайомого неіснуючий борг. Робити це чоловік почав наприкінці червня 2023 року. Зловмисник хотів, аби чоловік сплатив йому 40 000 доларів. Затримали його під час отримання частини грошей.

«Чоловік залякував потерпілого в ході телефонних розмов, особистих зустрічей, погрожував фізичною розправою у разі несплати так званого «боргу», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від семи до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Зловмиснику оголосили підозру.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові діяло злочинне угруповання, яке видавало себе за співробітників СБУ та грабувало людей. Банда представлялася співробітниками Служби безпеки України та проводила «обшуки» у людей, під час яких відбирала їхнє майно. 33-річного ватажка банди затримали, він знаходиться під вартою. Решту учасників угруповання та причетність банди до інших злочинів встановлюють.

Джерело

Новости Харькова