Харківська випускниця під час тестування отримала 200 балів за мінімальний час

Власний рекорд став несподіванкою для дівчини.

Випускниця з Харкова Аліна Герасименко під час незалежного тестування набрала 200 балів з української. Тест із цього предмета дівчина склала за 15 хвилин.

Про досягнення харків’янки розповів 5 канал.

Аліна каже, що власний рекорд став несподіванкою і для неї. 

«Я дуже зраділа, коли побачила питання, на які можу відповісти. Тому хвилювання одразу спало і я просто зосередилась тільки на цьому, не зважала на те, що якісь шурхоти там були позаду», — розповіла дівчина.

Поглиблено вивчати українську дівчина почала з 8-го класу. Займалася зі шкільною вчителькою та самотужки. 

«Вона повністю вивчила словничок репресованих слів Орисі Демської. І потім органічно почала їх вплітати у наше спілкування, і я помічаю, що це не просто літературна лексика, а оці родзинки забутих слів, які вона вже вільно вплітає в своє мовлення, іронізує, жартує», — розповіла Ірина Таровита, вчителька української мови та літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друге НМТ часів великої війни у Харкові: «чорна» п’ятниця, походи в укриття і мінімум порушників 

Також дівчина цікавиться українською етнографією та історією.

«Ми спочатку росли трошки в такій атмосфері, ще в початковій школі, що українська — не дуже цікава, не дуже багата і дуже схожа з російською, але ми її вчимо, тому що так треба. А взагалі це дуже багата мова, і мене це дуже вразило, і я її полюбила», — зізналась дівчина.

Аліна самостійно проходила різні тести. Війна ускладнила підготовку: понад рік довелося навчатися онлайн під звуки вибухів та повітряні тривоги. В першому семестрі дівчина була у Харківській області, де частіше вимикали світло, не було інтернету, доводилося читати із ліхтариком.

Дівчина обрала спеціальністю українську філологію та етнографію, планує подавати документи до двох університетів — київського та харківського. Але в пріоритеті — навчання офлайн, бо потребує живого спілкування з людьми.

Джерело

Новости Харькова