Харківська міська рада не витратить 63 мільйони на квіти і газони

Мерія за добу передумала витрачати гроші на однорічні квіти.

Харківська міськрада оголосила дві закупівлі на загальну суму 63 мільйони гривень, але швиденько їх скасувала.

Обидва тендери були оголошені 25 липня, а уже 26 їх відмінили. В обох випадках гроші з бюджету планували витратити на квіточки. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

«У рамках тендеру з очікуваною вартістю в 48,3 млн грн у парках і скверах планувалось поливання та викошування газонів, прибирання на них листя; догляд за чагарниками та деревами (часткове знесення, вирубування самосійних дерев та звалювання аварійних дерев); висаджування розсади квітів лобелії, віоли, однолітників у кількості 5 000 000 штук, висаджування розсади квітів бегонії, сантоліни в кількості 300 000 штук, висаджування розсади квітів багатолітників, цибулинних у кількості 16 268 000 штук, висаджування розсади килимових квітів у кількості  1 750 000 штук», — пише ХАЦ.

У другому тендері за 15 млн гривень були закладені такі роботи у скверах і парках Харкова: чистка газонів та квітників від випадкового сміття, очистка лавок і урн, доріжок.

Причиною відміни обох тендерів зазначена «відсутність подальшої потреби в закупівлі».

«В умовах війни таке рішення керівництва Харківської міськради та Департаменту житлово-комунального господарства є правильним», — повідомляє ХАЦ.

Нагадаємо, минулого тижня Харківська обласна військова адміністрація скасувала тендер на власний піар вартістю два мільйони гривень 1начебто через помилку у документах.

Із початку повномасштабної війни до квітня 2023 року ХОВА витратила на рекламу та піар 8 мільйонів гривень. Зараз ця сума вже перевищує 12 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова