Харківська бригада на Куп’янському напрямку просунулась вперед та зайняла важливу висоту

На певному відтинку захисники посунули ворога на 300 метрів.

Українські військові знищили частину окупантів в районах зосередження.

Про це Суспільному в етері телемарафону розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92 ОМБр ім кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

За його словами протягом останніх двох тижнів російські військові вчиняли активно ударно-штурмові дії в смузі відповідальності 92-ї бригади:

«Переважно, штурмував підрозділами «Штурм Z» — це з числа позбавлених волі на території РФ, за підтримки артилерійських засобів, а також броньованої техніки».

Завдяки злагодженим діям захисників вдалося знищити частину агресорів.

«Решту особового складу наша сталева піхота не просто розбила вщент, а провели ряд ударно-штурмових дій і покращили своє положення. На деякому відтинку вдалося на 300 метрів відсунути противника і зайняти висоту, яка з тактичної точки зору для нас є важливою», — повідомив командир.

Фото: Юрій Федоренко/Facebook

Українські захисники роблять все можливе, аби зробити так, щоб окупанти не могли «тероризувати» населення в містах та селах на прифронтовій лінії.

Тим часом, село Масютівка на Харківщині, в якому до повномасштабного вторгнення проживали з десяток людей, окупанти «стерли з лиця землі» артилерією.

«Після того, як там не залишилось жодної позиції, противник здійснив деякі маневри і зайняв певні позиції — але тут важливо зауважити, що Сили оборони стабілізували цю ситуацію, унеможливили подальше просування противника, а також частково вибили його з займаних позицій, і покращили своє положення. Також надійно тримають рубежі, противник успіху на цьому відтинку не має», — розповів Федоренко.

Він також зазначив, що українські захисники фіксують не лише тактику «випаленої землі»:

«До прикладу, противник додатково підірвав розподільчу аміачну станцію, що є з екологічної точки зору надзвичайно серйозною проблемою. Противник за можливості нищить нашу інфраструктуру настільки, наскільки йому це вдається. З позитивного — Сили оборони роблять більше, ніж максимум».

Як писав KharkovNEWS.info, минулого тижня окупанти двічі обстріляли аміакопровід у Куп’янському районі. 5 червня близько 21:00 через обстріл у селі Западне Куп’янського району сталася розгерметизація аміакопроводу. У момент обстрілу аміакопровід був перекритий, у трубі залишалися технологічні залишки. Однак спрацювала запірна аварійна арматура та стався витік аміаку. Попередньо, було пошкоджено близько двох кілометрів трубопроводу, стався викид 134 тонн технічного аміаку. Хмару з аміаком віднесло вітром у бік тимчасово захоплених територій Донеччини та Луганщини. 

Ввечорі 6 червня росіяни вдруге обстріляли аміакопровід на Харківщині. Було зафіксовано загалом шість «прильотів» у район насосної станції біля села Масютівка. 

Джерело

Новости Харькова