Харківщину обстрілюють до 60 разів на добу — Олег Синєгубов

Найактивніші бойові дії тривають на двох напрямках.

Із небезпечних територій евакуюють людей.

Щодня у Харківській області фіксують до 60 обстрілів із боку російських окупантів. Удари приходяться по населених пунктах на півночі регіону, Вовчанській громаді Чугуївського району та Куп’янському району. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«У нас обстрілюється щонайменше від 40 до 60 разів населені пункти на півночі нашої області, які знаходяться на кордоні з Російською Федерацією. Окрім того, Вовчанський напрямок, Куп’янський напрямок, де наразі проходять найактивніші бойові дії у нас по області й фактично проходить лінія фронту. Там ворог постійно намагається бити по позиціях наших військових, намагається прориватись, однак несе втрати й відходить», — сказав Синєгубов.

Через небезпеку обстрілів із деяких населених пунктів Харківщини евакуюють мешканців. За словами Олега Синєгубова, примусово поки нікого не евакуювали, жителі самі погоджуються виїхати у безпечні місця. Першочерговим завданням є евакуація дітей.

«Силоміць ми ще нікого не вивозили. Пояснюємо, роз’яснюємо. Люди дослухаються, і звичайно, що ці заходи у нас лише для того, щоб Національна поліція мала більш ширші повноваження для безпеки наших людей. Для нас наразі найголовніше — вивезти дітей, найуразливішу категорію нашого населення, оскільки, так, дійсно, по деяких наших територіях ведуться активні бойові дії та є відповідні загрози життю громадян», — пояснив голова ХОВА.

Як писав KharkovNEWS.info, станом на 12 квітня у чотирьох громадах неподалік лінії фронту — Вільхуватській, Дворічанській, Петропавлівській та Кіндрашівській (Куп’янський район) — залишалося понад 100 дітей. Родини із дітьми планували евакуювати.

Джерело

Новости Харькова