Харків’янина, який рекламував напад Росії, судитимуть

До суду направили обвинувачення.

60-річний житель Харкова поширював у YouTube відео про так звану «спецоперацію» Росії.

За даними слідства, чоловік був адміністратором каналу в YouTube й такі ролики репостив систематично. Експерти провели комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу цього відеоконтенту й установили, що відео дійсно містить інформацію з виправдовуванням, підтримкою та схваленням збройної агресії Росії проти України.

«В одному з поширених чоловіком відео адресат прямо принижує ЗСУ та зазначає, що «рф хоче захопити Україну, докладаючи мінімум зусиль». В іншому відеоролику, що поширив харків’янин, «виступає» російський військовий, який окреслює загарбницькі дії рф в контексті історичної ретроспективи. Окупант стверджує, що не розділяє західних цінностей, бо в нього інші інтереси і попереджає, що воювати він вміє», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо харків’янина склали за ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі, з конфіскацією майна або без такої.

Справу передали до Дзержинського районного суду Харкова.

Як писав KharkovNEWS.info, 37-річний житель селища Безлюдівка поширював у соцмережі Facebook матеріали з виправдовуванням російської агресії. На відео також прославляли російських окупантів.

Джерело

Новости Харькова