Харків’янин заробляв на бажаючих знайти роботу в Єропі

Чоловік розміщував фейкові оголошення про працевлаштування у країнах Європи.

Харків’янин ошукав щонайменше 11 людей.

Ще на початку 2023 року до поліцейських звернулася жителька Івано-Франківщини та повідомила, що її ошукав невідомий. Вона шукала роботу для батьків за кордоном, побачила оголошення та звернулася до чоловіка. Той сказав, що оформить необхідні документи, однак потрібні гроші. Жінка відправила йому близько 22 000 гривень частинами, проте «помічник» зник. Поліцейські розшукали 26-річного харків’янина, 25 грудня у нього провели обшук.

«Зловмисник розміщував на Інтернет-ресурсах оголошення щодо надання послуг допомоги з працевлаштуванням за кордоном. Під різними приводами він спонукав потерпілих до перерахування завдатку чи повної вартості за послугу, після отримання якого блокував «клієнтів» та на телефонні дзвінки не відповідав», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, передплату чоловік просив за те, що надасть пакет документів, забронює вакансію та зробить страхування. Люди перераховували від 4000 до 15 000 гривень.

Під час обшуку у чоловіка знайшли банківські картки та мобільні термінали, йому оголосили підозру по чотирьох фактах за ч. 1 і 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років тюрми. Інших потерпілих установлюють. 

Як писав KharkovNEWS.info, безробітний житель Харківської області брав гроші за доставку речей в окупацію і зникав. Зловмисник просив аванс, а потім блокував клієнтів.

Джерело

Новости Харькова