Харків’янин вирубав дерев майже на пів мільйона гривень

"Чорний" лісоруб працював у Роганській громаді.

Правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Слідчі оголосили підозру 43-річному харків’янину, який вирубав дерев на 400 000 гривень. За даними слідства, у липні 2022 року чоловік зі спільниками приїхав на автівці «ГАЗ» до лісу у Роганській громаді. Там «чорні» лісоруби спиляли бензопилою чотири дуби та два ясені. У січні 2023 року правопорушники вирубали 14 дубів і три клени.

«Відповідно до висновків судової економічної експертизи, чоловіки спричинили матеріальні збитки громаді на загальну суму понад 386 тисяч гривень», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру чоловікові сформували за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років ув’язнення. Правоохоронці встановлюють спільників харків’янина.

Як писав KharkovNEWS.info, неподалік Харкова затримали крадія ялинок. Співробітники лісництва під час патрулювання «Жовтневого лісового господарства» у Бабаях виявили чоловіка, який незаконно вирубав 46 молодих хвойних дерев. 

Джерело

Новости Харькова