Харків’яни просять не чіпати вулицю Студентську

У місті триває голосування за п'ять топонімів, зокрема вулицю на честь студентів хочуть назвати іменем ректора.

Ще десять днів харків’яни можуть залишити голос «за» або «проти» перейменування вулиці Студентської на честь ректора НЮУ Василя Тація. 

На сайті Харківської міської ради триває голосування щодо перейменування п’яти топонімів, один із яких не має стосунку до увічнення пам’яті загиблих на російській війні героїв. Іменем Василя Тація, який багато років очолював Юридичний університет, хочуть назвати вулицю Студентську.

Депутат міськради Дмитро Булах просить містян голосувати «проти».

«У Харкові триває голосування щодо перейменування вулиці Студентської на вулицю Василя Тація. Логіка цієї пропозиції, як на мене, є відверто вбогою та звичайним бюрократичним міжсобойчиком… Відповідно, я вас закликаю проголосувати проти цього перейменування… У чесності голосування я дещо сумніваюся, так», — написав Булах у соцмережах.

Раніше інші лідери громадської думки просили не чіпати вулицю Студентську. На даний момент 60% із тих, хто проголосував, віддали свої голоси «за» перейменування. Багато харків’ян просять назвати вулицю на честь Тацію пізніше і не Студентську, яка присвячена студентській спільноті Харкова. 

Нагадаємо, 27 березня у Харкові розпочалося обговорення зміни назв топонімів. Трьом вулицям і одному скверу пропонується присвоїти імена героїв, які загинули після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Пропозиції:

вул. Плеханівську перейменувати на вул. Георгія Тарасенка: проголосувати

вул. Державінську — на вул. Дмитра Коцюбайла: проголосувати

вул. Броненосця «Потьомкін» — на вул. Олега Громадського: проголосувати

сквер на вул. Конторській (навпроти будинку №5) — сквер імені Влади Черних: проголосувати.

Долучитися до обговорення можна за посиланням. Щоб проголосувати, треба вказати своє прізвище, місце проживання та електронну пошту. Голосування триватиме місяць, до 28 квітня 2023 року. Після цього пропозиції харків’ян винесуть на засідання топонімічної комісії, а далі їх має затвердити сесія Харківської міської ради.

Проголосувати за або проти перейменування вулиці Студентської на честь Василя Тація можна за посиланням. 

Джерело

Новости Харькова